Idrott för alla kroppar
RFSL, i samarbete med Riksidrottsförbundet och specialidrottsförbund, arbetar för en transinkluderande idrott. I det här projektet samlas policy, utbildning och empowerment.
RFSL, i samarbete med Riksidrottsförbundet och specialidrottsförbund, arbetar för en transinkluderande idrott. I det här projektet samlas policy, utbildning och empowerment.
RFSL släpper rapporten Trans och idrott – ingen ska lämnas utanför. Rapporten granskar och belyser transpersoners erfarenheter inom idrott. 110 transpersoner har intervjuats och många vittnar om höga trösklar för deltagande.
Specialidrottsförbunden som deltar i projektet Idrott för alla kroppar berättar om varför de vill arbeta med transfrågor.
Transpersoner blir i större utsträckning än övriga befolkningen utsatta för kränkningar, trakasserier, våld och hot om våld.
Idrotten är Sveriges största folkrörelse och 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige har någon gång under sin uppväxt varit med i en idrottsförening.
God hälsa är en grundläggande förutsättning för människors möjlighet att nå sin fulla potential och att bidra till samhällets utveckling.
110 personer med transerfarenhet svarade under sommaren 2019 på två enkäter: en för de som idrottar och en för de som inte deltar i föreningsidrott.
Idrottare, allt från barn till Sveriges elit, delar sina berättelser och erfarenheter.
Författaren Aleksa Lundberg och fotografen Elisabeth Ohlson Wallin har träffat fem hjältar som kommer att förändra vår nutid, vår framtid och vårt förhållande till idrotten.
Lukas Svärd älskar endorfinerna tävlingen ger. Vi älskar honom för att han är pionjär och tävlar i transflaggans färger. Följ triathleten som skriver historia genom vara…
Många transkillar och ickebinära som tilldelades könet tjej vid födseln tar testosteron för att förändra kroppen. Detta kan ställa till problem inom idrotten där det är…
RFSL ger här råd om hur förbund och föreningar, genom policyarbete och regelverk, kan arbeta konkret för att inkludera idrottare med transerfarenhet.
TransActive är ett projekt i Sydafrika som stärker och mobiliserar kvinnor med transerfarenhet genom idrott.
Andi är före detta amatörboxare och idrottsaktivist, han utvecklades inom idrotten och genom idrotten. För RFSL berättar han i krönikeform sin idrottshistoria.
Tre föredetta elitidrottare har en viktig hälsning till dig med möjlighet att förändra inom idrotten.
Elitidrottare har en viktig hälsning till dig med transerfarenhet.
Det vi kallar för kön kan förstås utifrån flera olika aspekter. Här kan du lära dig mer om vad kön är och hur könsidentitet utvecklas.
Projektet Idrott för alla kroppar har en krönikör. Möt skejtaren Hannes som beskriver lust inför fysisk aktivitet och hur kroppen blir ett subjekt i idrottandet.
Alba Vera Bergeling är klättraren som bär varenda skråma och blåmärke med kärlek. För henne handlar idrotten om positiv kroppsnärvaro och kroppskännedom, något hon upplever som…
Forskning visar att det finns ett positivt samband mellan fysisk aktivitet och våra hjärnfunktioner, till exempel minne och koncentration. Fysisk aktivitet skyddar också mot psykisk ohälsa,…
Här samlar vi pressmeddelanden och debattartiklar som publiceras under projektet Idrott för alla kroppar.
Under Stockholm Pride 2019 arrangerade RFSL, genom projektet Idrott för alla kroppar, ett populärt panelsamtal med elitidrottare. För dig som vill höra samtalet i sin helhet…